Anny Alves

Brazilka Anny Alves u Hrvatsku je stigla zahvaljujući sambi. Stigla i – ostala. Plan joj je je bio zadržati se samo tri mjeseca, no, kako kaže, zahvaljujući ljubavi i biznisu Hrvatska joj je postala drugi dom. Rođena je u Salvadoru, gradu smještenom na sjeveroistočnoj obali Brazila, na obali Atlantskog oceana, pa kad s osmijehom govori da obožava hrvatsku obalu, predivne plaže i kristalno čisto more, to treba posebno cijeniti. Na sva usta hvali i hranu u našoj zemlji, a posebno naglašava da nikad u Hrvatskoj nije doživjela neko loše iskustvo te da se ovdje osjeća vrlo sigurnom što joj je prilično bitna stvar. Kad je pitate o najvećoj sličnosti između Hrvata i Brazilaca, tu puno ne razmišlja – to je silna i strastvena ljubav prema nogometu!

Ne propušta sudjelovati na čuvenom karnevalu u Riju koji je svake godine iznova inspirira. Tamo nastupa kao profesionalna plesačica i tvrdi da u Riju puni baterije za nastavak zagrebačkog rada sa sambom i brazilskom kulturom. Naime, prije više od četiri godine ostvarila je svoj veliki san i u Zagrebu otvorila svoj studio sambe. Od tada kontinuirano podučava, no zbog pandemije zadnjih mjeseci drži samo online satove.

Uz to, radi i za televiziju OBN, članica je produkcije, a kako sad ima viška vremena obrazuje se i na području financija. Ipak, najveći projekt joj je njezin brend plesne odjeće kojeg je nazvala HEY, LINDA! To je linija odjeće za plesače različitih ritmova; želi ponuditi kvalitetnu, lijepu i udobnu odjeću koja se može prilagoditi bilo kojem stilu plesa. Uskoro tako izlazi prva kolekcija pod imenom Nostalgija, cijela izrađena od pliša i čipke, a koju je Anny posvetila svojoj majci.

Više informacija možete pronaći na Instagram profilu @hey.linda2020 te na websiteu
www.samba.hr.

Fotografije: Tomislav Marić
Interijer: Hotel „Esplanade“ (Zagreb)
Šminka: Iva Grgurić – Make-up artist (@ame_mua)

Tekst je objavljen u Jet Set magazinu broj 163

Ostavi komentar