Alma Gračan

 

Hm… što reći o Almi? Kako bismo je opisali? Svakako ne kao običnu 17-godišnju djevojku! Almino poimanje života satkano je od tradicionalnih vrijednosti, ali i od vrijednosti tipičnih njezinoj generaciji. Voli klasičnu književnost. Paralelno čita knjige na tri jezika, a pročitala je, primjerice, sve knjige Jane Austen. Jako voli i film i glazbu. Ali, da, u duši je mlada, razigrana i vesela.

Odlična je učenica trećeg razreda matematičke gimnazije na talijanskom jeziku. Iako se ne voli previše isticati, njezini rezultati govore tome u prilog. Završila je glazbenu školu (violinu i klavir), ali najradije u ruke uzme svoju gitaru. Uz tu se gitaru često okupi njezino društvo na nekoj plaži u Vrbniku: Klara, Petra, Matija, Pablo, Borna. Ljeta provodi u vrbničkoj obiteljskoj kući svoga djeda Josipa i bake Alme, zajedno sa svojim starijim sestrama Laurom i Emom.

Posve je različita od njih, premda je od Laure preuzela toplinu i osjećaje za druge te sportski duh, a od Eme smisao za lijepo i upornost. Alma ima svoj stav prema svemu u životu, empatična je i vrijedna. Vjerna je svojim prijateljima još od osnovne škole, Matei, Tini, Lauri, Ivanu, Petru…

Voli putovanja i to posebno u neke egzotične zemlje. Posljednje gdje je putovala su Filipini, Dubai, i SAD (Las Vegas i Grand Canyon). Voli prirodu i prirodnost, kako u duhu tako i u izgledu. Obožava životinje, a posebno svoju Alegru (shih tzu), a iskreno uživa u konjima i jahanju. Zimi s obitelji skija, iako priznaje da nije pretjerana ljubiteljica zimskih sportova. Dugo godina bila je članica mažoretkinja grada Opatije s kojima je osvojila brojne nagrade i priznanja.

Fotografije: Danijel Galić
Odjeća: ELFS
Frizura i boja: Frizerski salon Domino, Zorka Babić Trošelj (Rijeka)
Šminka: IBeauty studio by Iva Berišić (Rijeka)
Estetski centar: Klinika Dentalsan – Dr. Vivian estetska medicina (Matulji)

Ostavi komentar