Odmor sa stilom u palači Borghese

Hotel Aldrovandi Villa Borghese, koji je i pozicioniran i oblikovan da ugosti europsku aristokraciju, intelektualnu elitu, međunarodne diplomate i visoke političare, ponukao nas je da i sami provjerimo što je to ono što ovaj hotel izdvaja od brojnih klasičnih hotela s pet zvjezdica i zauzima najviša mjesta kada se govori o luksuznim urbanim resortima.

No, prije toga željeli smo saznati što je to Mytha Hotel Antology, pod čijim okriljem posluje Aldrovandi Villa Borghese, ali i naša čuvena Villa Dubrovnik? Riječ je o skupu od sedam probranih i unikatnih hotela, a suština posebnosti svakog od njih proizilazi iz njihovih izvanrednih lokacija i čudesnih priča koje te lokacije pričaju kroz povijest. Zajedničko obilježje svakog od njih je bezvremenski duh Mediterana. Njihova filozofija “Mediterranean Taste of Time” obuhvaća pronalaženje vlastitih afiniteta i onog najljepšeg u životima u protoku vremena – od malih trenutaka, pa sve do niza godina. Povezivanjem prošlosti sa sadašnjošću, uz prihvaćanje prirode i lokalne kulture kao nezaobilaznih čimbenika u stvaranju čarobnog mediteranskog okružja, Mytha hoteli su dizajnirani da svaki trenutak u životu bude dragocjen i da se svatko može prepustiti iskustvu svojih osjetila.

Svaki životni trenutak shvaća se kao gozba koju treba dijeliti i okusiti s ostalima, kao svojevrsna ceremonija koja obuhvaća um i osjetila u velikodušnom zagrljaju prirode. Cilj svih Mytha hotela je stvoriti kulturno bogata iskustva temeljena na ovom bezvremenskom konceptu, nastojeći da je svaka minuta provedena na lokacijama podređena potpunom uživanju i opuštanju u duhu sredine u kojoj se gost nalazi. Kada smo proučili izvrsno sročen PR naputak, poželjeli smo se i sami uvjeriti koliko je dosljedan…

Kao sinonim nenametljive i sofisticirane elegancije, hotel Aldrovandi Villa Borghese predstavlja jedan od najatraktivnijih i najluksuznijih prostora u samom srcu rimske Ville Borghese. Krajem 18. stoljeća u ovoj palači sagrađenoj u umbertino stilu (stil povezan s ponovnim procvatom renesansne arhitekture u Italiji, koji je dobio ime za vrijeme vladavine kralja Italije Umberta I, a bio je najpopularniji u Rimu, naročito u 19. stoljeću), osnovan je Cabrini samostan i vrlo brzo postao ekskluzivna vjerska institucija rezervirana za plemenite dame, potomke talijanske aristokracije. Dame “plave krvi”, princeze Savoy i kćeri kralja Viktora Emanuela III., bile su samo neke od najvećih dostojanstvenica koje su pohađale ovu ustanovu. Sukladno tome i posjetitelji današnjeg hotela nerijetko su “plave krvi” te nastavljaju tradiciju dolaska na ovo prestižno mjesto tako blizu gradske vreve, a s druge strane, tako spokojno i izolirano od vanjskog utjecaja. Vojvoda od Edinburgha, asiški princ Enrico, savojski princ Amadeo, knez od Aoste, barun i barunica Von Thyssen, predsjednici i najveći državni dužnosnici mnogih najrazvijenijih zemalja, kao što su sultan od Bruneja, bivši francuski predsjednik François Mitterrand, Henry Kissinger, Shimon Perez, generalni sekretar UN-a Ban Ki-Moon, kao i pripadnici visoke klase svjetske intelektualne elite (Claudio Abbado, Burt Bacharach i drugi) – samo su neki od gostiju koji su tu boravili.

Povijest i podrijetlo hotela poštivani su i sačuvani do današnjih dana, što se očituje u svim segmentima poslovanja. U nizu stilski uređenih soba i apartmana, svaki najsitniji detalj uređenja ovog hotela proslava je tradicionalnog talijanskog stila uz prekrasan pogled na egzotične privatne vrtove parka Villa Borghese. „Mediteranska gostoljubivost standard je hotelske iznimno personalizirane usluge od trenutka kada je gost srdačno i toplo pozdravljen već pri samom ulasku u raskošni lobby.“ Ova hotelska krilatica koju rado ističu na svojim promotivnim materijalima očitovala se već pri našem dolasku u Rim, kada je uslijed kašnjenja aviona i naš dolazak u hotel pomaknut za gotovo dva sata. To nije spriječilo menadžera hotela, osobu zaduženu za odnose s javnošću i ostalo osoblje da nas dočekaju u lobbyju, srdačno stisnu ruku i uruče brižljivo pripremljene darove. U Aldrovandi Villa Borghese drže do toga da je iskustvo istraživanja bogate povijesti Rima potpunije i intenzivnije kada se zadovolje sve potrebe modernog putnika, jer tek tada se svo preostalo vrijeme može posvetiti dragocjenim trenucima. Ukupno 103 graciozno uređene sobe, uključujući 19 apartmana i jedan kraljevski apartman, odišu šarmom tradicionalnog talijanskog dekora, koji kombinira eleganciju, stil i svrsishodnost, poput skrivenog tv prijamnika unutar ogledala u kupaonici, kako bi se vijesti i burzovna izvješća mogla pratiti čak i za vrijeme tuširanja, brijanja ili pranja zubiju, neposredno pred sastanke. U tom smjeru ide i popis pomno odabranih TV kanala.

Tekst: Stjepan Juras

Ostatak teksta potražite u tiskanom izdanju!

Ostavi komentar