Genesis New York Concept

Novoustoličena Hyundaijeva robna marka Genesis ove je godine na New York Auto Showu predstavila svoj prvi koncept – ultramoderni New York Concept, koji je posjetitelje ostavio bez daha. No, možda još značajnije, radi se o projektu koji bi mogao zadati itekakve brige Mercedesu i BMW-u. Naime The New York Concept najavljuje nadolazeći luksuzni sportski sedan G70, koji bi se mogao uhvatiti u koštac s Audijevom četvorkom, BMW-ovom serijom 3 i Mercedesovom C-klasom. Taj automobil pokretat će 2-olitarski hibridni motor s 242 KS s osam automatskih brzina. Genesis još nije otkrio podatke o ubrzanju i težini vozila, ali veličina automobila, izgled i hibridni motor najavljuju da bi model mogao biti itekako konkurentan u svijetu europskih poslovnih sedana.

genesis-new-york-concept-interior-01
Izvanjski izgled automobila doista fascinira, ali najveći dojam ipak ostavlja uređenje interijera. Komande i linije u kabini izgledaju kao iz filma „Ja, robot“, dok pomični 21-inčni zaslon osjetljiv na dodir spaja kontrolnu ploču sa središnjom konzolom u vrlo modernu cjelinu. No, usprkos inovativnom duhu, Genesis tvrdi da će Concept zadržati analogne komande.
– Radi se o progresivnome koncept automobilu koji predstavlja dizajnersku kvalitetu robne marke. S ekspresivnim volumenima i rafiniranim dizajnom, New York Concept istinski utjelovljuje sportsku eleganciju, koja karakterizira Genesisove proizvode i koja će se nastaviti i u svim daljnjim modelima naše luksuzne robne marke – rekao je Manfred Fitzgerald, predsjednik uprave Genesisa.

Kao i u slučaju mnogih automobila koji se pojavljuju na automobilskim sajmovima, mnogi od elemenata predstavljeni na New York Conceptu vjerojatno se neće pojaviti u konačnoj verziji namijenjenoj proizvodnji. Tu prvenstveno mislimo na koncept četiri sjedala i izrazito dinamičan stil interijera. Čak i bez toga, marka Genesis dala je dovoljno razloga za nestrpljivo iščekivanje poklonika kompaktnih luksuznih vozila.

Ostavi komentar